dinsdag 29 augustus 2017

Gâteaux d’amande a l’orange (GF-LF)



Is er al wat te vieren? Jazeker!
Morgen ga ik de eerste 10 boeken bestellen die bij mij zijn besteld. Ik ben er zó ontzettend blij mee.

Dat is toch waar ik het boek voor geschreven heb: behalve voor mezelf, vooral voor anderen. En weet je wat nou ook zo fijn is? Mensen zonder coeliakie blijken ook mijn blog te volgen en het boek te willen!

Het is gewoon een ontzettend mooi boek geworden met heerlijke recepten voor iedereen.


Even een zakelijke mededeling voordat ik overga tot het feestelijk recept: het boek met softcover gaat 46 euro kosten en het boek met hardcover en image wrap 54 euro (ex.verzendkosten).

Dus mocht je nog twijfelen, morgenavond 24:00uur  is de deadline voor deze order!!

En omdat ik zo blij ben, krijgt iedereen die het boek bestelt de pdf/e-book er gratis bij!! Handig voor op je laptop, telefoon of tablet, met alle mooie foto's en natuurlijk de index en alle recepten.

Een feestelijk moment vraagt om een feestelijk recept.
Deze Franse amandelcakejes zijn zuivelvrij, zelfs vetvrij.



Gâteaux d’amande a l’orange (8 stuks)
1 biologische perssinaasappel
2 biologische eieren
75 g rietsuiker
125 g amandelmeel
4 el glutenvrije maïzena
4 g gedroogde gist

8 taartvormpjes, ingevet en met rijstmeel bebloemd

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Was de sinaasappel, snijd de helft van de schil er heel dun af (geen wit)en snijd in heel fijne reepjes/julienne. Pers de sinaasappel uit en zet apart.
Splits de eieren en doe de eidooiers in een grote kom en de eiwitten in een aparte kom en zet deze even apart.
Voeg de rietsuiker toe aan de eidooiers en mix met een handmixer tot een lichtgeel, romig geheel.
Voeg dan het amandelmeel, maïzena, gist, sinaasappelsap en      -schil toe en roer dit met een spatel voorzichtig door elkaar.
Maak dan de mixerhaken goed schoon met heet water en mix dan de eiwitten met een snufje zout tot ze stijve pieken vormen.
Schep bij het andere mengsel en met de spatel schep je de eiwitten voorzichtig door elkaar.
Schep het beslag in de geprepareerde vormpjes en zet ze op een bakplaat.
Bak de gâteaux in het midden van de oven 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen als je het midden zachtjes aandrukt.
Laat ze even afkoelen voordat je de vormpjes verwijdert.
Ze zijn het lekkerst op de dag van bakken en als je wilt is een schepje crème fraîche er erg lekker bij.
Dan zijn ze natuurlijk niet meer lactosevrij ;-)



To celebrate the sale of the first 10 books I made these lovely almond cakes. They are moist ánd lactose free! Enjoy!

Gâteaux d’amande a l’orange (8 pcs)
1 organic orange
2 organic eggs
75 g of cane sugar
125 g almond flour
4 tbsp corn starch
4 g dried yeast

8 small tart moulds, buttered and floured

Pre heat the oven on 160°C/320°F.

Wash the orange, slice half of the skin very thinly (no white) and cut in very fine strips. Set aside. Juice the orange.
Separate the eggs. Put the whites in a bowl aside for a moment.
With a hand mixer mix the egg yolks and the sugar light and fluffy in some minutes. Add almond flour, corn starch, yeast, orange juice and the strips of zest. Mix gently together with a spatula.
Clean the hooks of the mixer very well, add a pinch of salt at the egg whites and mix till stiff. Add to the mixture and gently fold in the egg whites.
Scoop the dough into the prepared tart moulds and bake them in the middle of the warm oven for about 12-15 minutes minutes, till golden brown and firm to the touch.
Let them cool completely.


Very nice with some crème frâiche on the side!



2 opmerkingen:

Sophie's Foodie Files zei

Ik vind je feestelijke cake-kruimels geweldig & zo is de pdf van je mooie boek!
Ik ben nu een beetje ziek maar ga zeker snel je recepten maken & reviewen, beste Linda!
Geweldige eigenzinnige lekkere recepten!

Ik ben erg onder de indruk! Proficiat, beste vriendin! 😋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👏👏👏

boeddhamum zei

lieve Sophie,

dank je voor je lieve woorden. Zorg eerst goed voor jezelf en neem de tijd :-)

xo Linda